ITMagazinZanimljivosti

Besplatan Wi-Fi za sve?

0

Dobro, ne baš sve i ne baš besplatan. Bar ne na početku. Pročitajte o čemu je riječ.

WiFi

Učiniti da korisnici budu još produktivniji znači pružanje interneta gdje god oni krenuli. Sudeći prema VentureBeat-u, softverska kompanija trenutno razvija višeplatformski sistem koji će obezbijediti Wi-Fi bez muke širom svijeta, pišeMondo.

Novi servis pod imenom Microsoft WiFi, prvi put je primijećen od strane Twitter korisnika WalkingCat-a koji je takođe prvi primijetio i OneClip aplikaciju. Od tada je sajt povučen, a postavljeno je obavještenje uskoro. Bilo kako bilo, u saopštenju poslatom VentureBeat kompaniji, predstavnik Microsoft-a potvrdio je da novi projekat u kome učestvuju obje kompanije postoji. „Možemo da potvrdimo da radimo na novom servisu koji se zove Microsoft WiFi, koji će obezbijediti Wi-Fi milionima“, rekao je predstavnik. Uskoro ćemo podijeliti više detalja.

Servis će funkcionisati putem iOS, Android, OS X i Windows aplikacija. Biće dostupan na raznim hotspotovima kao i kod provajdera na raznim avionskim letovima. Međutim, na početku neće biti besplatan. Korisnici će morati da plate Skype Wi-Fi pretplatu, organizacije Microsoft Office 365 za preduzeća, ili će morati da koriste specijalnu Wi-Fi ponudu iz Microsoft-a, prenosi The Verge.

Zvanično saopštenje će se uskoro pojaviti ali i dalje ostaje nejasno kada će Microsoft ovo pustiti u rad.

Svjedoci iz Graca: Ubica se smijao dok je gazio ljude

Previous article

NEUSPJEŠAN OPOZIV U ŠIPOVU – ĆIRKO OSTAJE NAČELNIK OPŠTINE

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in IT