MagazinZanimljivosti

Beskućnik joj dao posljednjih 20 dolara, a ona za njega skupila 280.000

0

Kada je Džoni, beskućnik iz Filadelfije, potrošio posljednjih 20 dolara koje je imao kod sebe, nije očekivao da će mu se vratiti i to sa kakvom kamatom

Nakon što je pomogao ženi iz Nju Džerzija kojoj je nestalo goriva, ona mu se odužila sakupivši za njega više od 280.000 dolara!

Kejt Maklur putovala je kod prijatelja u Filadelfiju kada joj je nestalo goriva.

“Vidio me je kako stajem i znao je da nešto nije u redu. Kada je shvatio da sam ostala bez goriva, rekao mi je da ostanem u automobilu i zaključam vrata. Nekoliko minuta kasnije se vratio sa crvenim kanisterom benzina, za koji je potrošio posljednjih 20 dolara”, ispričala je Kejt.

Nije mogla da mu vrati novac, jer nije imala kod sebe.

“Kasnije sam se vratila na mjesto gdje sam ga srela i vratila mu novac, a u posljednjih par nedjelja sam ga posjetila još nekoliko puta i dala mu jaknu, rukavice, kapu i čarape”, objasnila je Kejt.

Ipak, htjela je još nešto da učini za dobrog samarićanina.

Odlučila je da na sajtu GoFundMe podijeli svoju priču i pokrene kampanju za prikupljanje novca za Džonija. Početni cilj bio je 10.000 dolara.

Kejt je istakla i da je Džoni veoma zainteresovan da nađe posao, kao i da je ubjeđena da bi, ako bi uspio da se skući, mogao da sredi svoj život.

Džoni je bio tehničar za municiju u marincima, a kasnije i vatrogasac i bolničar.

Kampanju za prikupljanje novca zaustavio je Džoni kada su donacije dostigle 100.000 dolara, jer nije želio da ispadne kao da iskorišćava tuđu dobrotu. Kejt je bez njegovog znanja kasnije ponovo nastavila, jer interesovanje nije opalo.

(RTS)

Mektić: Slijedi analiza tvrdnji o Izetbegovićevoj tajnoj vojsci

Previous article

Priča ove Crnogorke je hit na internetu, 8 miliona pregleda za 18 sati: Kako ju je pas spasio od pljačkaša (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin