BalkanNovosti

Beba heroj: Dječak dojen metadonom se oporavlja

0

Mali Aleksej Andrejić, koji je drogiran majčinim mlijekom iako ima tek šest nedjelja života, od jutros diše sam, bez aparata za disanje.

roditelji-beba

Kako je za “Blic” izjavila Vanja Đorđevć, portparol Kliničkog centa u Kragujevcu, pedijatri koji vode brigu o njemu su već protekle noći vidjeli poboljšanje, i više nije životno ugrožen.

“Njegov oporavak se nastavlja i prima propisanu terapiju, ali po svemu sudeći, najkritičniji sati borbe za njegov život su prošli“, kažu pedijatri.

Beba je u ponedjeljak prevezena u Klinički centar, kada su roditelji primijetili da je hladna i da ne može da se probudi. Hitna pomoć je reanimaciju bebe započela već u dorištu naselju Beloševac.

U urinu je otkriven metadon, koji je u organizam bebe dospio vjerovatno preko majčinog mlijeka. Njegovi roditelji su bivši narkomani, koji su na terapiji odvikavanja od narkotika, a svoje prvo dijete su čekali punih šest godina.

“Hvala lekarima koji se bore za našeg sina. Doktorka nam je rekla da je dete dobilo 350 grama na težini, i da se oporavlja postepeno, i da može da diše bez aparata. Nadamo se da će naš sin da se izbori za život. Mi smo učinili sve da ga donesemo na svet, i borićemo se do kraja. Nismo mu namerno učinili ništa loše, a ako ga je majka podojila, nije mislila zlo. Dete je rođeno sa hepatitisom „c“, loše je spavalo od početka. Mi smo činili sve što znamo i umemo”, kaže otac Andreja.

Policija prikuplja sve podake koji su vezani za ovaj slučaj, i tek će tužilaštvo da odluči da li su roditelji krivi za teško stanje u koje je došla. blic

 

Višković: Obustavljena istraga protiv Željke Cvijanović u aferi “Snimak”

Previous article

Ovu pjegavu djevojčicu svi znate, evo kako sada izgleda Pipi Duga Čarapa! (FOTO) (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan