Barselona: U terorističkom napadu 12 mrtvih i 80 povrijeđenih

od prnjavorski 0

Predsjednik Katalonije Karles Pudždemon rekao je da je u napadu u Barseloni poginulo 12 ljudi, 80 je povrijeđeno, a 15 je u veoma teškom stanju.

Katalonski ministar unutrašnjih poslova Žoakim Forn prethodno je rekao da je 13 osoba stradalo, a 80 povrijeđeno u terorističkom napadu koji se dogodio u Barseloni.

On je tada dodao i da je jedna osoba uhapšena i da se “tretira kao terorista”, a demantovao je navode medija da je poslije napada došlo do talačke krize u jednom restoranu. Policija je potom saopštila da je uhapšena još jedna osoba, kao i da se dogodio izdvojeni incident u kom je jedno vozilo udarilo policajce.

La Rambla, ulica sa prodavnicama koja ide kroz centar Barselone, jedna je od glavnih gradskih turističkih destinacija. Pješaci se kreću širokim trotoarom na sredini ulice, a kola idu sa obje strane.

Za sada nepoznata osoba je bijelim kombijem uletjela u pješačku zonu i vozila oko 600 metara, udarajući ljude koji su se našli na putu.

Vozač i još jedna osoba su pobjegli sa mjesta tragedije, a potom je policija saopštila da je uhapsila jednu osobu.

Kroz španske medije su se širile informacije da je došlo do talačke krize u jednom restoranu, kao i da su se tu našli napadači.

Policija je sprovela protivterorističku akciju i navela da incident tretira kao teroristički napad. Pojavile su se i informacije da je jedna osoba ubijena u razmjeni vatre sa policijom, kao i da je uhapšena još jedna osoba.

Službe bezbjednosti su navele da je Dris Oukabir osoba koja je iznajmila kombi kojim je izvršen napad.

(B 92)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>