Banjaluka: Za dva dana kažnjeno 539 vozača

od prnjavorski 0

Na području Policijske uprave Banjaluka, u okviru republičke akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, za dva dana kažnjeno je 539 vozača od ukupno 1.020 kontrolisanih.

Akcija je sprovedena od 19. do 21. maja sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja vozila i kontrole prisustva alkohola u organizmu, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Od ukupnog broja kazni, 418 je izrečeno zbog prekoračenja brzine, a 121 vozač kažnjen je zbog prisustva alkohola u organizmu.

Kod devet vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu veće od 1,5 promila, a 115 lica isključeno je iz saobaćaja zbog alkoholisanosti.

Policijska uprava Banjaluka apeluje da svi učesnici u saobraćaju poštuju zakonske odredbe, a posebno da vozači brzinu kretanja svojih vozila prilagode uslovima i stanju puta, postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji i drugim saobraćajnim uslovima, te da koriste bezbjednosni pojas i da ne voze pod dejstvom alkohola, jer na taj način štite sebe, a i druge učesnike u saobraćaju.

(Srna)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>