Banjaluka: Školovala se za psihologa, zarađuje kao obućar

Banjalučanka Dubravka Vujnović Božić, koja za bebe kreira i izrađuje nehodajuće cipelice od prirodnih materijala, inače psiholog, kaže da posao za koji se školovala radi volonterski, a od obućarskog posla za koji nema ni dana škole, zaradi koju marku.

Iako djeluje kao da su u pitanju dva nespojiva zanimanja, Dubravka Vujnović Božić je za Anadoliju, prilikom razgovora u radionici u kojoj izrađuje cipelice, otkrila da postoji veza, a to je ljubav prema bebama.

“Oduvijek imam ljubav prema malim bićima i nekako sam im posvećena čak i u ovoj profesiji psihologa, a ovo je kreativni dio u kojem stvaram konkretan proizvod”, rekla je ona.

Mekane i lagane na nogicama – “Isolina”, cipelice za bebe, pravi od kože “koja u sebi nema mnogo hemije”, a prednost ovako izrađenih cipelica, prema njenim riječima, je prirodnost, jer su mekane i lagane na nogicama.

“Sam dizajn je moderan, pa su te bebe tako moderne u tim cipelicama”, rekla je Dubravka Vujnović Božić i dodala da je izrađivala i čizmice, kojima je unutrašnjost od vune, pa su i funkcionalne.

(Anadolija)