NovostiRS/BiH

BANJALUKA: Povrijeđena trojica banjalučkih policajaca

0

Trojica policajaca Policijske uprave Banjaluka povrijeđena su radeći svoj posao, u napadu dvojice osumnjičenih, s tim što su obojica bila pijana.

Kako nezvanično saznajemo, Aleksandar Palikuća (22) je dvojicu policajaca povrijedio tokom intervencije po prijavi o nasilju u porodici u stanu u Ulici Kosovke djevojke. Po našim saznanjima, prije napada patrola je na mjesto događaja stigla po prijavi da je Palikuća napao roditelje i nevjenčanu suprugu, kojim je prijetio da će ih pobiti.

Nije se smirio ni kada su stigli policajci, koje je udarao po glavi, pocijepavši im službenu uniformu. “Nezavisne” nezvanično saznaju da je Palikuća imao oko dva promila alkohola u organizmu. Treći policajac povrijeđen je kada je policija intervenisala po prijavi tokom obezbjeđenja manifestacije “Banjalučki dani muzike i piva”, u Ulici Teodora Kolokotronisa u Banjaluci.

Prema tvrdnjama iz policije, koja mu je saopštila inicijale, pijani Marko J. (22) se usprotivio naređenju da se smiri, a zatim je, udaranjem u zaštitnu ogradu, prignječio prste policajcu te ga udario u grudni koš. “Napominjemo da su za šest mjeseci tekuće godine na području Policijske uprave Banjaluka policijski službenici u 60 slučajeva bili ometani ili sprečavani u vršenju službenih radnji, dok je u uporednom periodu evidentirano 95 takvih slučajeva”, saopštila je juče Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

 

NEZAVISNE

Još tri zemljotresa na području Ohrida

Previous article

Brnabić: Ako bude primorana,Srbija će birati EU, a ne Rusiju

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti