Banjaluka: Polugolu radnicu UIO BiH kolega masirao usred radnog vremena

Upravu za indirektno oporezivanje (UIO) BiH posljednjih dana potresa pravi skandal, a među zaposlenim Centralne kancelarije ove bh. institucije u Banjaluci, kruže fotografije polugole radnice koju usred radnog vremena masira radni kolega!

Naime, na fotografiji, a koja je u posjedu Faktora, vide se gole noge i zadnjica žene koja leži na stolu u jednoj od kancelarija koje pripadaju kabinetu generalnog direktora.

Nezvanično se saznaje da je u pitanju sekretarica jednog od pomoćnika direktora, a fotografije su napravili radnici UIOBiH u Banjaluci tokom radnog vremena krajem prošle sedmice. Neki od njih ispričali su da ovo čak nije prvi put da zatiču ovakve scene.

– Ovo što se dešava je vrhunac bahatosti i besramnosti, koji ne dolikuju bilo kojem radnom mjestu, a posebno ne jednoj instituciji na državnom nivou. Ovdje ima puno vrijednih i poštenih ljudi, a zbog ovakvih osoba, cijela institucija dobija negativan imidž. To što se dešava je skandalozno – ispričala je za Faktor sagovornica koja nije željela da joj se otkriva identitet.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH jedna je od rijetkih institucija, bilo na entitetskom ili na državnom nivou, koja ističe važnost poštovanja kodeksa ponašanja svojih radnika, te na svojoj internet stranici imaju i posebnu rubriku o ovoj tematici. Ističe se da su još 2006. godine propisali kodeks ponašanja na bazi nekoliko međunarodnih preporuka i deklaracija.

– Kao osnovna načela ponašanja službenika UIO promovišu se poštenje, profesionalnost, dostojanstvo, nepristrasnost i pažnja. Visoki etički i profesionalni standardi, dobri uslovi rada, motivacija i obučenost osnovni su preduslovi efikasnom ubiranju prihoda. Svi ovi elementi čine cjelinu na kojoj se gradi dignitet institucije – podvukli su u UIOBiH.

Nakon što je Faktor objavio fotografiju, zatraženo je objašnjenje od UIOBiH.

-U vezi s vašim pitanjem povodom fotografije i teksta objavljenog na portalu, obavještavamo vas da je Uprava za indirektno oporezivanje već preduzela aktivnosti na provjeri svih činjenica u vezi sa ovim događajem, posebno u smislu okolnosti, mjesta i vremena nastanka predmetne fotografije. Zavisno od utvrđenog stanja postupićemo u skladu sa propisima koji regulišu ovu oblast. Više informacija ćemo imati tek po utvrđivanju stvarnog činjeničnog stanja – rekao je portparol UIOBiH Ratko Kovačević.

(Faktor.ba)

Ad

You might also like

Komentariši