NovostiRS/BiH

Banjaluka: Očekuje se 10.000 ljudi na otvaranju Ferhadije

0

Dan pred otvaranje džamije Ferhadija u Banjaluci konferenciju za medije održali su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač, direktor policije RS-a Gojko Vasić i načelnik Centra javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka Boško Pandža. Naglasili su da su svi bezbjednosni  aspekti ispunjeni, te da se svim gostima garantuje bezbjednost.

Ferhadija

Ministar Lukač naglasio je kako je otvaranje džamije Ferhadije i njena obnova veoma važna za grad Banjaluku, te kako će bezbjednosne agencije RS-a učiniti sve da skup prođe u miru i dostojanstvu, prenosi Klix.ba.

“Sve pripremne radnje sprovedene su uspješno, tako da se nadamo da će ovaj skup proteći dostojanstveno”, poručio je direktor policije RS-a Gojko Vasić.

Pored policije RS u obezbjeđenju skupa učestvovaće i druge bezbjednosne agencije iz BiH. Tako će već danas doći do obustave saobraćaja u neposrednoj blizini džamije, a i određeni ugostiteljski objekti takođe neće raditi.

Kako je naglasio Boško Pandža, načelnik CJB Banjaluka, na otvaranje obnovljene džamije Ferhadije doći će oko 10.000 ljudi, te između ostalog i preko 100 autobusa. Na samom ulazu u Banjaluku biće postavljeni policijski pultovi, gdje će se vršiti kontrola putničkih automobila onih koji budu dolazili na otvaranje džamije. Pored toga biće pojačane policijske kontrole i u samom gradu.

Iako je juče objavljena informacija da premijer Turske u ostavci Ahmet Davutoglu neće doći na otvaranje Ferhadije, organizatori su ipak danas nakon sastanka s predstavnicima ambasade Turske u BiH najavili da će on ipak prisustvovati otvaranju.

Iz policije Srpske još jednom su naglasili da ne postoji nikakva opasnost da će nečija bezbjednost biti ugrožena.

 klix

Palenta sa pireom od graška

Previous article

Maloljetnik uboden nožem u tuči

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti