NovostiRS/BiH

Banjaluka – Lažni prodavac televizora prevario Banjalučane

0

BANJALUKA – Policija je uhapsila četrdesetsedmogodišnjeg S.B. iz Zvornika, osumnjičenog da je na području Banjaluke izvršio šest krivičnih djela Prevara.

Lova

Priveden je 26. juna, nakon niza operativnih i istražnih mjera i radnji, sprovedenih pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužilaštva.

“Tokom realizacije akcije ‘Komšija’, koja je bila usmjerena na rasvjetljavanje krivičnih djela Prevara izvršenih u maju i junu ove godine, utvrđeno je da se on sumnjiči da je, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, lažno prikazivao da povoljno prodaje tehničke uređaje, kao što su LCD televizori, laptop računari i slično”, kažu iz policije.

Na taj način, kako dodaju iz policije, on je dovodio u zabludu oštećene, koji su mu davali od 200 do 500 KM.

“Osumnjičeni je pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 2.250 KM,  a kod njega su tokom kriminalističke obrade pronađeni i izuzeti predmeti koji će biti poslati na vještačenje u cilju dokazivanja izvršenih krivičnih djela”, navodi Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Kako je dodala, o svemu je upoznat dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nastavi sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja i dokazivanja ovih krivičnih djela, te da se po kompletiranju predmeta, u redovnoj proceduri, protiv S.B. dostavi izvještaj.

Nezavisne novine

Kreće Vimbldon

Previous article

Bajkeri iz 20 zemalja stižu na Vlašić

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti