Banjaluka: Kako je poginuo srpski moto šampion?

Tragovi zadnjih 200 metara vožnje poginulog Draženka Tintora i danas podsjećaju na tragediju na auto-moto stazi u Zalužanima. Pokazuju njegovo slijetanje sa staze, pravo do nasipa.

Duško Drljača kaže da stradali motociklista ni na trenutak nije puštao motor, ali ni smanjio gas.

“Prevrnuo se nekoliko puta. Policija je izvršila uviđaj. U Zavodu za sudsku medicinu su obavili obdukciju tijela, ali ni danas nadležni ne daju više informacija”, rekao je Tintorov prijatelj i organizator Otvorenog prvenstva.

“Tužilaštvo još nije dobilo pisani nalaz vještačenja, tako da u ovom momentu ne možemo govoriti o kakvim povredama se radi”, rekla je Mira Miletić iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Dok u Tužilaštvu ne otkrivaju okolnosti nesreće, Drljača priča da ih je znao čim se desila. U pitanju je, kaže, bila brzina. Tvrdi da je staza prije trke bila očišćena, ali i da je na svakih stotinak metara stajao redar i sudija.

“Strani faktor ne može da utiče da bi došlo do, ne daj Bože, nekog fizičkog incidenta. Ovo što se desilo Draženku, iskusnom vozaču, ja sam vodio tu trku, i sa sudijske kućice gdje je on izgubio kontrolu – to sam ja vidio. Znači došao je jako brzo”, rekao je direktor i organizator Otvorenog prvenstva u motociklizmu  Drljača.

Tintor je u prvoj trci pobijedio, ali je druga za njega bila kobna, pa je bitku za život izgubio u banjalučkom Kliničkom centru nakon teških povreda.

Auto – moto staza iza mene i ostaće pamćena po Draženku Tintoru. Organizatori obećavaju da će u njegovo ime održavati barem tri trke godišnje.

Auto-moto staza u Zalužanima je u vlasništvu opštine Laktaši, dok je ulazna kapija pod palicom MUP-a Srpske. Auto-moto društvo uz njihovu saglasnost koristi stazu isključivo za sportske trke. Najveći apsurd je, priznaje direktor takmičenja, što se niko ne pozabavi ograđivanjem kompletne staze.

atv