MagazinZanimljivosti

Banjaluka: Jedinstven spektakl ansambla “Aleksandrov” (FOTO)

0
Бањалука - концерт ансамбла "Александров"

Бањалука – концерт ансамбла “Александров”

U Sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci u toku je koncert Akademskog ansambla pjesama i igara ruske armije “Aleksandar Vasiljevič Aleksandrov”.

Јedinstvenom spektaklu prisustvuju premijer Srpske Željka Cvijanović, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, ministri u Vladi Srpske, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i brojne druge zvanice.


Hor u Banjaluci nastupa u kompletnom koncertnom sastavu od 128 osoba.

Koncert je organizovao Festival slovenskih kultura, čiji je predstavnik Milenko Bugarčić istakao da je veliko zadovoljstvo biti u Republici Srpskoj.

“Hor je za večeras sačuvao posebnu energiju, što će publika znati da prepozna”, poručio je Bugarčić i dodao da će koncert trajati više od dva časa.

On je rekao da je veliko zadovoljstvo organizovati ovakav koncert, te je istakao da su nastupi u Beogradu i Novom Sadu prethodnih večeri bili spektakularni.

Nakon nastupa u Banjaluci ovaj ansambl, koji se smatra simbolom i ponosom ruske kulture sa tradicijom dugom čak 87 godina, sutra će se predstaviti publici u Zagrebu.

Ansambl broji više od 200 ljudi, uključujući 150 profesionalnih umjetnika – soliste, muški hor, orkestar, plesačke grupe i ostale.

Njihov repertoar obuhvata više od 2.000 pjesama koje su narodne, rodoljubive i vojničke, te igre, a izvode i duhovnu muziku i klasike ruskih i svjetskih kompozitora.
Pjevaju na gotovo svim jezicima svijeta, uključujući kineski, indijski, turski.
Ovo je službeni ansambl i hor vojnih snaga Ruske federacije koji se ponosi nazivom Hor “Crvene armije”, a osnovalo ga je Ministarstvo odbrane SSSR-a 1929. godine.

(Srna)

Ova ogromna zemlja je PRITAJENI TIGAR koji će se uskoro PROBUDITI

Previous article

NEDELJNI HOROSKOP: Ovan će prolaziti kroz težak ljubavni period, dok će Škorpija biti u velikoj dilemi

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin