NovostiRS/BiH

Banjaluka: Cijene hrane u studentskim menzama višestruko povećane!

0

Cijene obroka u menzama Studentskog centra Univerziteta u Banjaluci od 7. aprila ove godine su višestruko povećane. Ovo povećanje se odnosi na sve studente koji nisu stanari studentskih domova u našem najvećem gradu.

 menza 1

Tako će navedena kategorija studenata doručak, umjesto šezdeset pfeninga kako je bilo ranije, plaćati 2.60 KM, ručak 3.90 KM  umjesto ranijih 1.40 KM, a večeru 3.20 KM umjesto jedne marke kako je bilo ranije.

cjenovnik menza

Branko Salatić iz Bileće, student druge godine geodezije na AGF-u u Banjaluci, smatra  da su ove cijene prevelike i da se za isti novac studenti komotno mogu hraniti i u ekspres restoranima.

„Studenti su prije mogli da se dnevo hrane za 3,00 KM. Sada su se cijene povećale za preko 200% (doručak, ručak i večera ukupno koštaju 9,70 KM po danu). Kada se to pomnoži sa brojem dana u mjesecu dolazimo do cifre od 291, 00 KM, što je vrlo nepristupačno, tačnije nemoguće priuštiti. Za isti novac se možemo hraniti u ekspres restoranima, gdje su obroci mnogo obimniji i kvalitetniji. Samo ne vidim po čemu studenti iz doma imaju veće pravo na menzu od studentata koji su prinuđeni da žive privatno, s obzirom na broj studentata i smještajni kapacitet u domovima u Banjoj Luci“, objašnjava Salatić.

Naša redakcija je pokušala kontaktirati direktora Studentskog centra Zorana Babića, ali smo za izjavu upućeni na upravnika Slavka Glamočića, koji je objasnio da on nije adresa za odgovor, nego šef ishrane koji „mnogo bolje poznaje problematiku“. Kontaktirali smo i šefa ishrane Bojana Dakića, koji je pak rekao da ni on nije adekvatna adresa i da ne može davati izjave.

Ni Unija studenata RS nije dala odgovor, s obzirom da se čitav dan niko nije javljao na telefon, a ni na pitanje koje smo uputili mejlom i koje glasi: „ Zašto se cijena ishrane u menzama u  studentskim domovima u Banjaluci višestruko digla studentima koji ne žive u samim domovima, i šta je Unija studenata uradila da to spriječi“, takođe nismo dobili nikakav odgovor.

Odgovor čekaju studenti i pitaju se šta je tek sa porodicama koje školuju dvoje ili više studenata?

Stefan Blagić/frontal.ba

Jelenina ćerka vidjela ubistvo majke? Policiji rekla: Dogodilo se nešto strašno!

Previous article

Vučić i Kolinda: Tihi razgovori u bašti mostarskog restorana

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti