Banjaluka: Braća se tukla, a batine dobili policajci

Šest muškaraca, od kojih su dvojica braća, uhapšeni su u četvrtak oko 22.30 časova zbog tuče, prijetnji bombom i napada na policajce koji su intervenisali na osnovu prijave porodičnog nasilja u ulici Marka Lipovca u banjalučkom naselju Lazarevo.

policija3

Nezvanično saznajemo da su se posvađali i potukli braća Želimir (20) i Milenko (25) Petković. Nakon što su braća privedena, njihovi poznanici Zoran Lakić (30), Marko Čorković (24), Milan Popović (43) i Miloš Blažić (22) provocirali su i vrijeđali policajce, a zatim ih pretukli.

Izvor blizak istrazi je kazao da je tokom tuče mlađi od braće Petković, Želimir u kuću donio bombu i prijetio da će je aktivirati, a da je treći brat pozvao policiju koja ih je potom privela.

Navodeći inicijale, u CJB Banjaluka su kazali da su četvorica napadača policajcima potrgali uniforme i nanijeli tjelesne povrede.

“Napadači su tom prilikom oštetili i radio-stanicu “motorolu”. Dvojica policajaca su tom prilikom zadobila povrede i ukazana im je pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske” kazali su u CJB Banjaluka.

Naveli su da četvoricu osumnjičenih terete da su počinili krivična djela napad na službenu osobu i oštećenje tuđe stvari, a nakon privođenja dvojica su odbila da budu alkotestirani.

U policiji su kazali da će protiv braće Petković nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj koji će ih teretiti za nasilje u porodici i ugrožavanje bezbjednosti.

Pojedini mještani ulice Marka Lipovca tvrde da su u dvorištu kuće Petkovića tog dana vidjeli društvo i da je sve bilo u redu.

“Odjednom sam čuo neku buku, vidio policiju. Relativno brzo se sve smirilo, a onda se ponovo dogodio incident, valjda su neki mladići ostali kod njih iako su braća odvedena i tada je došlo do sukoba sa policijom” ispričao je jedan od mještana naselja Lazarevo ne želeći da se predstavi.

Alko-test

Policija je prilikom hapšenja i intervencije zbog porodičnog nasilja alkotestirala učesnike incidenta.

Iz CJB Banjaluka je, navodeći njihove inicijale, saopšteno da je u krvi Želimira Petkovića izmjereno 0,72 promila alkohola, a kod njegovog brata Milenka 1,81 promil.

Kod Marka Čorkovića, koji je učestvovao u napadu na policajce, izmjereno je 1,19 promila alkohola u organizmu, a kod drugog napadača Miloša Blažića 0,14 promila alkohola.

Banjaluka.com

Ad

You might also like

Komentariši