MagazinZanimljivosti

Banjalučanka u Baškoj Vodi: Cijene su prestrašne, sve je prepuno turista (FOTO)

0

Banjalučanka koja ljetuje u Baškoj Vodi dala nam je detaljan opis stanja u ovom mjestu na hrvatskom primorju.

Banjalučanka D.Z. koja ljetuje u Baškoj Vodi dala nam je detaljan opis stanja u ovom mjestu na hrvatskom primorju.

Ona kaže da su cijene za naš budžet prestrašne i ističe da se sve papreno plaća.

“Kafa je 4-5 KM, suncobrani su od 10 do 20 KM, a ukoliko se kupi malo voća cijena mu je oko 10 KM, daš novac, a ne znaš za šta si dao. Ništa nisam kupila, a da je ispod 5 KM”, rekla je za BUKU Banjalučanka koja je trenutno u ovom mjestu.

Ona kaže da je mjesto puno turista i da je zaista prevelika gužva.

“Česi i turisti iz BiH dominiraju, a ima dosta i Nijemaca. Imam osjećaj da dijaspora dolazi kod familije u BiH i onda si zajedno dolaze na more, stekla sam takav dojam, jer su porodice na plažama zaista velike, ne mogu vam to opisati. U kafićima i restoranima je ludilo. Stolovi se pomijeraju u lokalima sve do ulice, zauima se trotoar da bi se smjetili gosti, a da ne govorim da su i trotoari prepuni ljudi”, kaže naša sugrađanka.

Ona kaže da je primjetila da turisti iz Češke dolaze baš dobro pripremljeni na plažu.

“Česi su haos, pola kuće istresu na plažu, tu je sve od mini frižidera, stolica, šatora, dušeka, suncobrana do serijala odjeće igracaka i hrane. Obično ih je puno i dovikuju se”.

U Baškoj vodi smeće se ne smije iznositi po danu, to je kažnjivo, a ulice su zaista jako čiste.

“Teta kod koje smo smješteni u apartmanu rekla nam je da komšije znaju zvati policiju ukoliko se smeće iznese po danu. Praksa je da naveče ostavimo smeće pored vrata, onda onda to pokupi i odnese, pa tokom noći dolazi čistoća da nosi smeće”, kaže naša sagovornica.

Na plaži nema prodavača krofni, a to je našu sugrađanku baš iznenadilo, jer su nekako krofne na plaži zaštitni znak ljetovanja na Jadranu.

Naša sugrađanka je na ljetovanju sa malim djetetom i kaže da je mjesto dobro za porodični odmor, ali da se pazi vrijeme kad se dolazi, jer su sad zaista velike gužve.

“U ovo doba godine je haos, od petka do nedjelje dolaze gosti iz unutrašnjosti, pa je gužva još veća. Što se tiče ljetovanja sa djecom, mjesto je dobro, postoje sadržaji za djecu, naročito popodne”, kaže ona.

Banjalučanka kaže da se na plažu ide jako rano da bi se zauzelo mjesto, jer svi dožu do 9 časova.

“Ulice u Baškoj vodi su baš uske i niko ne vozi auto, jer je baš nezgodno. Rijetko ko pomijera automobil sa parkinga”, ističe ona.

U ovom mjestu kažu da je voda za piće dobra, ali ipak ova Banjalučanka preporučuje flaširanu vodu.

“Roditeljima bih preporučila da obavezno djetetu uključe neki probiotik nekoliko dana pred ljetovanje, i da ga nastave davati tokom cijelog odmora, za svaki slučaj”.

Toalet se naplaćuje od 3 do 4 kune.

buka

PRNJAVOR: NA BAZENIMA U DONJOJ ILOVI – ZVANJE PLIVAČA STEKLO 95 MALIŠANA

Previous article

Ovo je najveći tobogan na svetu: Visok je kao zgrada od 14 spratova, a brzina kojom se ljudi spuštaju niz njega je zastrašujuća (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin