MagazinZanimljivosti

Banjalučanka pravi torte i kolače, sav prihod daje u humanitarne svrhe

0

Dajana Smiljanjić je djevojka iz Banjaluke koja je nedavno pokrenula fejsbuk stranicu “Torte i kolači – Dajana“. Putem stranice ona želi da pomogne svojoj sugrađanki i prijateljici Milani Gajić da pobijedi Laforinu bolest.

Kako kaže, stranica je nastala kao rezultat velike ljubavi i želje da u okviru svojih mogućnosti doprinese borbi porodice Gajić i hrabre Milane protiv ove okrutne bolesti.

Iako je trenutno student na Medicinskom fakultetu u Banjaluci i nezaposlena, Dajana ne želi da je okolnosti spriječe da pomogne.

-Po narudžbi pravim torte i kolače svih vrsta za sve prilike, a cjelokupan prihod je namijenjen borbi naše Milane Gajić. Voljela bih da što više ljudi sazna za ovo, kako bismo zajedno što više pomogli, objasnila je Dajana.

Podsjetimo, porodica Gajić je počela bitku sa Laforinom bolešću prije 10 godina, kada je postavljena dijagnoza njihovim ćerkama Tatjani i Milani. Radi se o genetskom oboljenju, rijetkoj bolesti, koja uzrokuje nebrojene komplikacije i neurolozi je opisuju kao najtežu vrstu epilepsije, između ostalog jer je i izrazito progresivna.

Obolijevaju djeca u tinejdžerskoj dobi i predviđa im se 10-15 godina života uz konstantno povećanje broja napada i propratnih teškoća koje pacijenta prikuju za krevet, te na kraju ostaje bez mogućnosti da govori.

Porodica Gajić, u prvom redu majka Snježana, pedijatar po zanimanju je zajedno sa suprugom odlučila da uđe u program finansiranja istraživanja za lijek protiv ove bolesti, koje se vodi u Sick Kids klinici u Torontu. Danas se oni ističu kao najveći donatori ovog istraživanja, sa doniranom sumom od preko 600.000$, te se zahvaljujući tome poslije 100 godina od kad je bolest prvi put opisana i 10 godina istraživanja, početkom naredne godine očekuje lijek kao jedini spas za Milanu, jer je Tatjana nažalost preminula.

“Cjelokupan prihod od prodaje torte i kolača je namijenjen porodici Gajić. Sve uplate će biti transparentne i redovno objavljivane na stranici, kao dokaz da su sva sredstva isključivo za našu Milanu”, priča Dajana.

Ukoliko želite da se uključite u ovu akciju, Dajanu možete kontaktirati putem stranice “Torte i kolači – Dajana”, putem njenog fejsbuk profila ili na broj telefona 065/394-786.

(Banjaluka.net)

Olakšica za pacijente: Na pregled i bez ovjerene knjižice!

Previous article

PRIJEDOR: Lazići mole za pomoć: Jedanaesti dan potrage za Mlađanom

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin