Novosti

Banjalučaninu 15 godina zatvora zbog silovanja osmogodišnje kćerke

0

Banjalučanin Dragiša M. (38) osuđen je na 15 godina zatvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog polnog nasilja koje je počinio nad svojom osmogodišnjom kćerkom.

otac-silovatelj

Osuđenom Dragiši M. je produžen pritvor i prema ovom rješenju može trajati do izricanja pravosnažne presude. On se u pritvoru nalazi od 2. aprila prošle godine. U kaznu mu je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Dragiša M. je u oktobru prošle godine prvostepenom presudom bio osuđen na 18 godina zatvora u banjalučkom Okružnom sudu. Ovu presudu Vrhovni sud RS ukinuo je 19. januara ove godine i slučaj vratio na novo suđenje. Tokom ponovljenog suđenja banjalučko Okružno tužilaštvo je izmijenilo optužnicu i smanjilo period u kojem je D. M. počinio polno nasilje nad svojom kćerkom.

Prema ranijoj optužnici i presudi, D. M. je polno nasilje nad kćerkom počinio u više navrata oko četiri godine, a izmjenama optužnice na teret mu je stavljeno da je nasilje trajalo 15 mjeseci, piše „Glas Srpske“.

U presudi se navodi da je D. M. tokom tog perioda više puta ulazio u sobu gdje je spavala njegova kćerka i dirao je po intimnim dijelovima tijela. Usljed njegovih radnji dijete je pretrpjelo kako fizičke tako i psihičke traume. On je polno nasilje nad kćerkom počeo kada je ona imala šest godina i šest mjeseci.

Suđenje je, zbog osjetljivosti slučaja i zaštite žrtve, bilo zatvoreno za javnost.

Obrazlažući presudu sudija Vesna Stanković je kazala da je vijeće utvrdilo da je optuženi počinio teško krivično djelo za koje ga terete.

„U odnosu na raniju presudu kazna mu je smanjena. Tužilaštvo je svojim izmjenama optužnice umanjilo period u kojem je optuženi činio krivično djelo“, obrazložila je sudija Ćosović.

Istakla je da je prilikom izricanja kazne D. M. vijeće kao otežavajuće okolnosti cijenilo to što je on počinio djelo nad svojom kćerkom, koja je u to doba imala oko šest godina, piše „Glas Srpske“.

(Trakavica.com / Izvor: Glas Srpske)

U nedjelju dio opštine Prnjavor bez struje

Previous article

Kako do biserno bijelih zuba?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti