NovostiRS/BiH

Banjalučanin prošle godine zaradio 3,4 miliona KM

0

Banjalučanin koji se bavi izdavanjem nekretnina ostvario je u prošloj godini rekordnu zaradu u RS „tešku“ 3,4 miliona KM, otkriva poslovni portal CAPITAL.ba.

20160520142647_370435

Lista Poreske uprave RS na kojoj se nalazi deset najvećih iznosa prijavljenog oporezivog dohotka u prošloj godini pokazuje da je su najunosniji poslovi bili dohodak od kapitala i samostalne djelatnosti. Svih deset na listi lani je imalo primanja veća od milion maraka. Drugo mjesto sa 3,27 miliona KM je zauzeo stanovnik Čelinca koji je taj iznos zaradio baveći se samostalnom djelatnošću.

Treći na listi je iz Srebrenice koji je od kapitalne dobiti ostvario dohodak „težak“ 2,58 miliona maraka. Iza njega su Dobojlija i dva Banjalučana koji su od samostalne djelatnosti ostvarili 2,23 miliona, odnosno 1,93 te 1,77 miliona maraka. Na sedmom mjestu je građanin Bijeljine koji je po osnovu dohodka od kapitala zaradio 1,7 miliona maraka, dok je dva mjesta iza njega stanovnik Kneževa koji je po osnovu dohotka od kapitala inkasirao 1,37 miliona maraka.

Na listi su i dva Banjalučanina koja su lani imala milionska lična primanja. Jedan od njih je zaradio 1,47 miliona KM i nalazi se na osmom mjestu na listi najvećih prijavljenih oporezivih dohodaka, dok je drugi inkasirao 1,2 miliona maraka i on je deseti na listi.

U Poreskoj upravi RS su istakli da su fizička lica, koja su u protekloj godini ostvarili dohodak od ličnih primanja, samostalne djelatnosti, autorskih i srodnih prava i prava industrijske svojine, te kapitala (dohodak od izdavanja u zakup pokretne i nepokretne imovine, dividendi i udjela u dobiti), kapitalnih dobitaka, iz stranih izvora i ostalog dohotka, bili dužni da do 31. marta tekuće godine podnesu godišnju poresku prijavu za porez na dohodak.

capital.ba

Lepen: EU je na ivici kolapsa

Previous article

Tigrasti komarac pronađen u pet gradova Srpske

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti