NovostiRS/BiH

Banjalučanin prisvojio novac povjeren za registraciju vozila

0

Okružnom tužilaštvu u Banjaluci biće dostavljen izvještaj protiv Banjalučanina Z.P. (27) zbog sumnje da je, kao savjetnik za osiguranje u jednom banjalučkom preduzeću, vršio malverzacije prilikom registracije vozila, čime je stekao protivpravnu imovinsku korist od ukupno 64.385 KM.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banjaluka Darko Novković rekao je danas na konferenciji za novinare da su u okviru akcije “Uplatnica 1”, u periodu od 1. oktobra 2013. do 1. oktobra 2015. godine, provjerena 452 zahtjeva za produženje registracije vozila u Banjaluci i utvrđeno da u 213 zahtjeva nema evidentiranih uplata.

Osumnjičeni Z.P. je iskoristio povjerena ovlašćenja da prodajom polise osiguranja klijentima završi kompletan postupak registracije vozila za šta je uzimao novac za uplatu svih javnih prihoda, ali nije vršio uplatu, već je novac zadržavao za sebe.

Z.P. je uplatnice ovjeravao falsifikovanim pečatima, nakon čega je kompletnu dokumentaciju za registraciju vozila predavao opunomoćenom radniku agencije za posredovanje, koji je dalje vršio registraciju u CJB Banjaluka, te na ovaj način stekao protivpravnu imovinsku korist od ukupno 64.385 KM.

U ovom slučaju saslušana su 74 svjedoka, oduzeta određena dokumentacija, a pripadnici CJB Banjaluka dostaviće nadležnom tužilaštvu dopunu izvještaja za još 198 zahtjeva za koje je utvrđeno da nema uplata.

Za još 312 zahtjeva za produženje registracije čeka se odgovor Poreske uprave Republike Srpske.

Z.P. je osumnjičen za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Srna nezvanično saznaje da je osumnjičeni Zoran Pilić.

Pijan ranio komšiju gasnim pištoljem

Previous article

Za damu rođenu u ovom horoskopskom znaku muškarac će dati SVE!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti