Bandić završio u bolnici, odložena presuda

od prnjavorski 0

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ni danas nije odlučivalo o optužnici protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u slučaju “štandovi” jer je Bandić završio u bolnici zbog operacije.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 97

Sjednica optužnog vijeća zakazana je nakon što je u aprilu odbijen prijedlog Bandićeve odbrane za izuzećem sudije Tanje Pavelin-Borzić.

Bandić je optužen da je zajedno sa svojim saradnikom Ivicom Lovrićem i direktorom “Tržnica” Zagreb Zdenkom Palac udruženju “U ime porodice” pribavio nezakonitu korist od najmanje 308.000 kuna /41.000 evra/, ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum o izbornom sistemu u Hrvatskoj, prenose hrvatski mediji.

Prvu optužnicu protiv Bandića u ovom slučaju optužno vijeće sudije Pavelin- Borzić odbacilo je u julu 2015. godine, zaključivši da u postku zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja krivičnog djela.

Međutim, Vrhovni je sud u maju 2016. godine prihvatio žalbu Kancelarije za sprečavanje organizovanog kriminala i korupcije i zaključio da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe krivičnog postupka.

U decembru 2016. godine Vrhovni sud je odbacio i Bandićevu žalbu da se iz spisa u slučaju “štandovi” izdvoje iskazi svjedoka koje je tokom istrage tužilaštvo ispitalo bez prisustva odbrane optuženika.

(Srna)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>