Banana mafini posni na vodi: Nestvarno sočni, spremni za čas! (RECEPT)

od prnjavorski 0

Tako su ukusni i zasitni, a spemaju se lako i brzo

Post na vodi je malo komplikovaniji od posta na ulju – izbor jela veoma je sužen, a treba naći i obrok koji će nas zasititi.

 

Preporučujemo vam banana mafine – tako su ukusni i zasitni, u njih ne ide ni kapljica ulja, a spemaju se veoma lako i brzo!

 

Sastojci: 2 banane, 200 g šećera, 350 g pšeničnog brašna, 100 g raženog integralnog brašna, 2 kašike meda, 1 kašika praška za pecivo, sok od pola isceđenog limuna.

 

Priprema: Šećer i med staviti u šerpicu sa 2-3 kašike vode. Bananu izgnječiti, pa je dodati šećeru i medu, promešati i staviti na ringu na nisku temperaturu da se šećer otopi. Potom dodati prašak za pecivo i promešati, a smesa će biti bela i penušava.

 

Kad se smesa ohladi, postepeno dodavati jedno i drugo brašno. Masa će uvek biti lepljiva i nije potrebno da se dugo mesi, koliko da se sjedine sastojci. Smesom puniti korpice i peći 15 minuta na 200 stepeni dok ne porumeni.

stil.kurir.rs

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>