Balkanac podrignuo na ulici pa dobio novčanu kaznu

Glasno podrigivanje na javnom mjestu u Austriji je kažnjivo, a u to se početkom mjeseca uvjerio jedan bečki ugostitelj koji je zbog podrigivanja dobio da plati kaznu u iznosu od 70 evra.

Edin-Mehic

Njegovo ime je Edin Mehić, a na svom Fejsbuk profilu požalio se da je dobio da plati kaznu zato što je glasno podrignuo na stanici Praterštern, a na njegovu nesreću u blizini se nalazio policajac koji je to čuo i ocijenio da se radi o povredi Paragrafa 1. bečkog pokrajinskog-bezbjednosnog zakona.

“Vi ste 7. februara u 17.15 časova u 2. bečkom okrugu, Praterštern, prekršili zakon, odnosno javni red, glasnim podrigivanjem u blizini policajaca”, navodi se u obrazloženju kazne, koju je prekršilac zakona dobio na kućnu adresu.

U podužem tekstu kojim je pokušao da se opravda, Bečlija je napisao da je pojeo jedan kebab, kao i uvijek malo ljući i sa lukom, i potom “izgubio kontrolu” nad sobom i podrignuo.

Prema njegovim riječima on je 20 metara, od “mjesta zločina”, osjetio ruku na svom ramenu, a kada se okrenuo vidio je policajca koji mu je saopštio da će podnijeti prijavu zbog kršenja javnog reda.

Najprije nije bio siguran da li se šali policajac i poručio, preko socijalnih mreža “hvala što se brinete da naš kraj bude bezbjedniji”.

 telegraf.rs