MagazinZanimljivosti

“Austrijski Šešelj” voli Dodika i Cecu

0

Lider partije FPO Hajnc-Kristijan Štrahe ima kolekciju brojanica iz Srbije, sluša hitove Cece Ražnatović i divi se Miloradu Dodiku.

austrijski-seselj-i-ceca (1)

Nakon trijumfa na pokrajinskim izborima u Štajerskoj i Burgenlandu, Slobodarska partija Austrije (FPO) postala je najjača u toj zemlji. Za to je najzaslužniji njen predsjednik, poznat po skandaloznim izjavama protiv muslimana i Jevreja.

austrijski seselj i dodikEkstremni desničar, koji muslimanke naziva “ženskim nindžama”, navodno se obučavao u neonacističkom kampu, mada tvrdi da su fotografije na kojima pozira sa pištoljem u šumi snimljene na pejntbolu.

Njegove kampanje pune su ksenofobičnih izjava, dok se istovremeno predstavlja kao zaštitnik Srba.

Na sajtu Opštinskog odbora FPO Landštrase našao se zahtjev da se deportuju svi građani zemalja koje se ne graniče sa Austrijom, kao i oni sa teritorija koje nisu bile u sastavu krunskih zemalja koje su pripadale austrijskom dijelu carstva u okviru Austrougarske monarhije. Tekst je uklonjen, a FPO tvrdi da se radilo o “ličnom stavu funkcionera”.

– Štrahe se izjašnjava protiv EU i islamskog fundamentalizma, a uz to zastupa teritorijalnu cjelovitost Srbije i samostalnost Republike Srpske. Međutim, on to čini samo u svojim izjavama, ali ne i kroz parlamentarne mehanizme – kaže za “Blic” Zoran Aleksić, predsjednik Saveza Srba u Austriji.

“HC Štrahe”, kako ga zovu, ističe da su Srbi “njegovi prijatelji”, a na predizbornom plakatu pozirao je sa brojanicom iz Srbije.

– Duboko poštujem Srpsku pravoslavnu crkvu. Sramota je ono što se desilo na Kosovu i Metohiji, gdje je razoreno više od 150 manastira. Srpskoj manjini treba dozvoliti statusnu autonomiju – rekao je Štrahe, koji je takođe izjavio da se divi Miloradu Dodiku.

Lider FPO se na Fejsbuku pohvalio fotografijom sa Cecom Ražnatović. “Cecu je upoznao na jednom njenom koncertu u Beču, na koji su ga pozvali njegovi prijatelji Srbi, a ja sam bio svjedok da se dobro proveo”, objašnjava Konstantin Dobrilović iz stranke FPO. blic

Prnjavorski portal – Fotos Trg srpskih boraca

Previous article

TO JE TO: Ana postaje gospođa Švajnštajger, venčanje u Srbiji?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin