Australijanac tvrdi da je pronašao olupinu MH 370: Na njoj su rupe od metaka

od prnjavorski 0

Peter Mekmehon, australijski amaterski istražilac avionskih nesreća, godinama je pretraživao snimke i fotografije NASA i Google Mapsa otkad je Boeing 777 Malezija erlajnsa MH370 netragom nestao s radara.

Članovi posade i 239 putnika prije četiri godine su nestali negdje iznad Indijskog okeana, a Mekmehon tvrdi kako je uspio da pronađe olupinu.

Smatra da se nalazi istočno od Madagaskara, u području koje nije obuhvaćeno istragom. To je potvrdio satelitskim snimcima na kojima se mogu vidjeti obrisi letjelice.

“Četvoro Amerikanaca su došli u Australiju da nadgledaju potragu za MH370. Pobrinuli su se da sve informacije budu sakrivene od javnosti”, izjavio je Mekmehon za “The Sun” i dodao da vlasti ne žele da otvaraju novu istragu jer se na olupini vide rupe od metaka, što postavlja brojna nova pitanja.

Ali, Mekmehon tvrdi da je pronašao i dio kabine u moru blizu Mauricijusa, a volonteri su na susjednom ostrvu pronašli krhotine aviona još 2015. godine.

Once again, I state: Most likely impact area of . Let's solve this tragic mystery, for sake of all… pic.twitter.com/nbFj8POhbQ

this is the area i believe it crashed in, as there is a huge debris field of aircraft sections around this 79 meter wide thing 777-200 width, but the GE dates of 2009 to 2013 with 7 different dates over 27.3.2014 nobody believes it MH370, and GE can't explain the dates, Why Why ? pic.twitter.com/420y3cq0lZ

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

 

 Podsjetimo, avion je nestao 8. januara 2014. godine ubrzo nakon polijetanja s aerodroma u Kuala Lumpuru u Maleziji. Na svoje odredište, Peking, nikada nije stigao.

Australija, Malezija i Kina, tri zemlje iz kojih je bila većina putnika, pokrenule su zajedničku istragu, ali zbog troška (koji se procjenjuje kao najveći trošak istrage u civilnom vazduhoplovstvu) su morali da je obustave.

Nije jasno zašto su krhotine pronađene toliko daleko od same rute niti šta se dogodilo. Isključene su teorije o kvaru ili prirodnoj katastrofi, pa se pretpostavlja da je avion bio otet. Sedam sati nakon polijetanja kretao se prema jugu, sve dok, pretpostavljaju istražioci, nije ostao bez goriva.

(24sata.hr)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>