Automobilizam

Audijev plan – 800.000 EV vozila godišnje do 2025.

0

Nemački Audi predstavio je detaljan plan svog EV sektora za narednih nekoliko godina, a ključni detalj je cilj 800.000 prodatih jedinica godišnje do 2025.

Primera radi, Audi je prošle godine prodao 16.000 automobila na električni pogon. U Audiju očekuju da im električni i hibridni modeli donesu operativni profit od milijardu evra do sredine naredne decenije.

Nakon što je već predstavio E-Tron Sportback za 2019, Audi će promovisati i svoj treći E-Tron model sportski sedan GT koji će se u proizvodnji naći od 2020, dok će 30. avgusta u Briselu debitovati produkcijska verizija E-Trona.

Audi imaju još ambiciozniji plan za budućnost sa lansiranjem 20 električnih modela, najmanje po jedan u svakoj klasi, a zahvaljujući Volkswagenovoj MEB platformi koja je razvijena u saradnji sa Porscheom.

E-Tron bi trebalo da ima domet od 400 kilometara, zahvaljujući litijum-jonskoj bateriji od 95 kWh, koja će se puniti za svega 30 minuta zahvaljujući moćnim stanicama.

Audi je obećao izgradnju skoro 200 takvih stanica sa po šest punjača u Evropi do kraja ove godine.

To je deo plana od 400 stanica u razmacima od 120 kilometara na autoputevima i važnim transportnim rutama na “Starom kontinentu” do 2020.

b92

Minut ćutanja za Davida ispred Narodne skupštine RS

Previous article

Vještak iz Slovenije potvrdio da je na snimku David Dragičević

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.