PrnjavorVijesti

ATV: Olujno nevrijeme protutnjalo Prnjavorom – Da li je zakazala protivgradna zaštita? /video/

0

Olujno nevrijeme, praćeno vjetrom i ledom, za nekoliko minuta poharalo je Prnjavor i okolna sela. O jačini nevremena svjedoče porušeni reklamni panoi i dijelovi improvizovane bine u centru grada.

Munje, pa i pijavica protunjali su ovom opštinom. Prnjavorčani su u šoku i čudu, šta ih je zadesilo u svega nekoliko minuta.

“U pojedinim mjesnim zajednicama jeste pričinjena šteta kod ljudi, ali ekipe su na terenu, sumiraju, procijenjuju šta se desilo. Ali ono što tražimo svakoko jeste da provjerimo rad protivgradne zaštite. Opština Prnajvor uredno plaća sve svoje obaveze prema preduzeću “Protivgradna zaštita” i moramo provjeriti da li su njihove službe zakazale, jer imam nekih informacija”, kaže Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Poljoprivrednici su izvukli najdeblji kraj. Zasadi sa krastavcem kornišonom porodice Desić, iz sela Okolica. Uništeni su u jeku berbe.

“Na 1800 sadnica od sinoć je šteta 80-90 odsto. Dnevno beremo oko 100 kilograma, ali ja ne vjerujem da više od 20 od sad može”, kaže Veselinka Desić.

Uništen je i trud i rad Miće Banića, iz Gornje Mravice. Njegovih tri i po dunuma lubenice je, kaže uništeno, nekoliko dana pred početak berbe.

“Šteta je maltene 100 odstotna na lozama sad. Jedan dio, koji je zreo, pa možda da se nađe izabere, ali sve je to minimalno, teško je to procijeniti. Tako reći, 100 odstotna je šteta”, priča Mićo.

Visina štete tek će biti utvrđena, jer su na teren izašle i ekipe opštinske uprave. Oluja je oštetila i dalekovodnu, kao i niskonaponsku elektro mrežu, oštećeno je više od 80 stubova.

Ekipe „Elektro Prnjavora“ cijeli dan bile su na terenu i otklanjale kvarove.

Đoković u tri seta do osmine finala

Previous article

Očevidac tuče u Grčkoj: Branili su djevojku, Srbi nisu krivi

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor