Aston Martin Rapide prvi će prijeći na struju

od prnjavorski 0

Aston Martin Rapide S pokretan V12 dijamantom odlazi u istoriju, a zamijeniće ga električna izvedba.

Britanski proizvođač i Williams Advanced Engineering udružili su snage 2015. godine kako bi stvorili električni RapidE koncept, a sada će dotjerana izvedba zamijeniti najprestižniju Astonovu krstaricu. Ustvari, zamjena će se desiti najkasnije do kraja godine, čime će još jedan model izbaciti 6.0 V12 atmosferac iz ponude.

S obzirom na njegovih 560 KS i 630 Nm, te vanserijske performanse, od Astona se očekuje da sa električnom izvedbom ne zabrlja. Kako bi sve bilo u najboljem redu dogovorena je suradnja i s kompanijom LeEco koja već neko vrijeme razvija moćni električni bolid.

Prve naznake govore da bi RapideE trebao raspolagati sa oko 800 KS, dok bi doseg s jednim punjenjem baterija trebao biti preko 320 km. Inače, straha nema, u Aston Martinu odbacuju bilo kakvu mogućnost implementacije dizelskog motora u bilo koji od postojećih ili budućih modela.

(index.hr)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>