Arapi grade novo naselje Salam Siti u Sarajevu

Kompanija Grin Veli Internešenel Rial Istejt (Green Valley International Real Estate) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja se bavi nekretninama i investicijama, najavila je izgradnju novog stambenog kompleksa u Sarajevu pod nazivom Salam Siti (City).

20161024180903_394124

Planirano je da se naselje izgradi na 134.000 kvadratnih metara na području Sarajeva, tačnije na vrhu brda Donja Vogošća, a opisano je kao jedno od najživopisnijih mjesta u regionu. Njegova izgradnja trebalo bi da košta blizu 44 miliona dolara, a kompleks će sadržati 300 luksuznih vila različitih veličina kako bi mogli da odgovore svim zahtjevima kupaca, navodi investitor.

“BiH nudi mnogo za investiranje i povećanje našeg portfolija. Salam Siti predstavlja odličan potencijal za one koji traže perfektnu turističku destinaciju za investicije”, rekao je Ali Saed Al Salami, generalni direktor kompanije Grin Veli.

Projekat uključuje izgradnju hotela sa četiri zvjezdice, ugostiteljske i objekte za rekreaciju, kao što je otvoreni bazen, teren za košarku i tenis, restorane, kafiće, supermarket, džamiju. Kako je navedeno, novo naselje je 17 kilometara od sarajevskog aerodroma i 15 kilometara od centra grada, a Salam Siti je samo dio velikog projekta Grin Velija.

Indikator.ba