BalkanNovosti

ARANĐELOVAC: Oglasili se roditelji brutalno pretučene djevojčice VIDEO

0

Nakon brutalnog snimka prebijanja devojčice u Tehničkoj školi Mileta Nikolić u Aranđelovcu, oglasili su se roditelji djeteta koje je u toj školi pretrpjelo vršnjačko nasilje.

Ona ima 15 godina, a živi u mjestu Tulež koje se nalazi nadomak Aranđelovca gdje i pohađa prvu godinu srednje tehničke škole.

Majka djevojčice, Jelena Nikolić ispričala je za portal SrbijaDanas.com da je sve počelo zbog Fejsbuk profila kada je njena ćerka dala svoju šifru drugarici iz odjeljenja.

– Moja ćerka je dala drugarici šifru da joj dekativira Fejsbuk profil, a onda je ta njena drugarica tu šifru dala cijelom razredu. E sad, ko koristi taj profil to je znak pitanja pošto mi ne možemo da uđemo na taj Fejsbuk profil, jer su joj zamijenili šifru – kaže Jelena.

Kako je objasnila majka djevojčice problem je nastao kada su sa Fejsbuk profila, dječacima iz škole, krenule da stižu fotografije i slike neprimjerenog sadržaja, te da je zbog toga njena ćerka postala žrtva vršnjačkog nasilja.

– Optužili su je i da ona koristila neki lažan profil od drugarice i nudila se dječacima za neku izvjesnu sumu novca. Slike koje su slate sa tog profila bile su slike golih djevojaka – glava od jedne devojke, tijelo od druge djevojke. Dakle, sklapane slike, ali naša ćerka nema dobar telefon da bi na taj način mogla to da fotošopira. Telefon koji ona ima uopšte ne podržava tu opciju, dakle to je moralo da se uradi na kompijuteru ili nekom boljem telefonu koji ona ne posjeduje – tvrdi Jelena Nikolić.

Kako je potvrdila majka djevojčice tuča se dogodila 13. oktobra, a o svemu ih je obavijestio drug njihove ćerke koji pohađa istu školu.

– Našu ćerku nismo vodili kod ljekara, jer ona to nama nije ni ispričala šta se desilo. Sve nam je rekao njen drug iz njene škole koji nam je tu u komšiluku. Rekao nam je da su je šamarali. Ona je to prećutala. Došla je kući sva crvena u licu, rekla je da je to bilo dva tri šamara. Međutim, ja sam juče bila u školi i razredni mi je pokazao snimak i vidjela sam da je to bilo 33 šamara. I nije to bilo samo šamaranje, nego i pesnice – priča majka Jelena i dodaje:

– Taj dan, kad se sve izdešavalo u školi nije bio niko od dežurnih, niti direktor, niti bilo ko da odreaguje na to. Taj drug je sišao tamo dole kod direktora pred vrata, a direktor nije bio tu. Jedino je reagovao taj dječak, svi ostali drugovi iz odjeljenja su navijali na to što se dešavalo.

Zoran Nikolić, otac djevojčice, rekao je da je upravo pogledao snimak i da je šokiran jer u trenutku dok je gledao nije znao da li se nasilje ponovilo ili je to snimak koji je nastao prije par nedelja.

– Upravo sam pogledao snimak, samo u trenutku nisam siguran da li se to opet desilo ili prije dvije-tri nedjelje jer sam sinoć radio do kasno, a jutros sam otišao rano od kuće zbog nekih obaveza. Tek sad sam video sve – rekao nam je otac Zoran.

Takođe, on je objasnio da je njegova ćerka pored batina koje je dobila taj dan ostala i bez jakne koju su joj drugi učenici bacili:

– Pored batina koje je dobila, oni su joj bacili jaknu i školsku torbu, nije mogla da nađe jaknu – ispričao nam je Zoran.

(Telegraf.rs / Srbija danas)

Krvava tuča ispred banjalučkog noćnog kluba: “Skočio sam u Vrbas da se spasim”

Previous article

Pet znakova da niste zdravi iako se osjećate odlično

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan