APSOLUTNI POBJEDNIK Boltov het-trik protiv Getlina, Amerikanci bez medalje

Boltov het-trik – Novi, treći okršaj između Juseina Bolta i Džastina Getlina na Svetskom prvenstvu u Pekingu pripao je “munji” sa Jamajke, koji je sa Pauelom, Karterom i Ašmedeom osvojio zlatnu medalju u štafeti 4 puta 100 metara, rezultatom 37,36 sekundi.

Bolt

Ako je bilo dileme, sada je definitivno više nema – Bolt je najbrži čovek na planeti i Getlin ne može da ga nadmaši ni uz pomoć sunarodnika, a na kraju su Amerikanci ostali bez odličja.

“Munja” sa Jamajke se posle trijumfa u najpopularnijim disciplinama, na 100 i 200 metara, okitila zlatom i u štafeti, a Amerikanci su diskvalifikovani, iako su najpre uzeli srebrnu medalju, koju je osvojila domaćin Kina.

https://www.youtube.com/watch?v=sdrm9G-3c5E

Sporna je bila poslednja izmena američkih atletičara koja nije obavljena u zoni predviđenoj za to, pa je bronza tako umesto domaćinu, pripala četvorci iz Kanade.

 

Od početka trke u prednosti su bili Amerikanci, Getlin je kao drugi napravio razliku u odnosu na najveće rivale pošto je Karter nešto lošije predao štafetu legendarnom Asafi Pauelu. Ipak, Bolt je trčao poslednji za Jamajku i po već viđenom scenariju prvi prošao kroz cilj.

 

Štafeta 4 puta 100 metara

1. Jamajka 37,36 sekundi

2. Kina 38,01

3. Kanada 38,13

4. Nemačka 38,15

5. Francuska 38,23

6. Antigva i Barbuda 38,61

diskvalifikacija SAD

nije završila Velika Britanija

Novosti