MagazinZanimljivosti

Apple auto na tržištu 2019. godine?

0

Apple ubrzava napore i povećava ekipu od trenutno 600 radnika za čak tri puta kako bi do 2019. godine projekt Titan dobio i svoje službeno predstavljanje kao Appleov automobil. Iako se u početku nagađalo kako se u Cupertinu razvija automobil bez vozača, Wall Street Journal piše kako prvi Appleov automobil neće biti u potpunosti autonoman, barem ne u početku.

apple-auto

Nepotvrđeni izvještaji počeli su nicati nakon sastanka rukovodstva Applea sa čelnicima Ministarstva za promet u Kalifoniji na kojem je vjerovatno bilo riječi o legislativi koja prati autonomna vozila.

Appleova predanost je jasan znak kako vide svoje priliku za ulazak na automobilsko tržište, gdje bi mogli iskoristiti svoja znanja stečena razvijanjem iPhonea i ostalih gadgeta te tehnologije u području baterija, senzora te integracije hardwarea i softwarea.

Kako je razvitak automobila zahtjevan pothvat, postavljanje 2019. kao godine kada će automobil biti predstavljen javnosti je i više nego optimističan. Naime, nakon što Apple razvije dizajn i napravi prototipove, vozilo mora proći brojne testove prije nego ugleda svjetlo dana.

N.N.

Saznajte da je li neka fotografija lažna ili stvarna

Previous article

Kad u JUGIĆA može Brus Vilis, može i tele – DA TELE!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin