BalkanNovosti

Anadolija: Moguć atentat na Erdoana tokom posjete Balkanu

0

Obavještajne agencije zaprimile su dojavu da bi na predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, koji sutra treba doputovati u posjetu Bosni i Hercegovini, mogao biti izvršen atentat.

Prema dostupnim informacijama, u dojavi se navodi da bi na Erdogana tokom posjete balkanskim zemljama mogao biti izvršen atentat.

Turskim obavještajnim agencijama dojavljeno je da osobe turskog porijekla, tokom Erdoganove posjete Balkanu u narednom periodu, pripremaju atentat na turskog predsjednika.

Na osnovu dojava iz različitih izvora sigurnosne snage pokrenule su istragu. Trenutno su u toku detaljne obavještajne aktivnosti, a nema konkretnih informacija o danu, lokaciji kao ni o načinu izvođenja mogućeg atentata.

Dojava je došla od grupe turskih državljana koji žive u glavnom gradu Makedonije, Skoplju.

Zamjenik premijera Turske i glasnogovornik vlade te zemlje Bekir Bozdag je nakon što se pojavila informacija o mogućem atentatu izjavio kako Erdogan nije neko ko se plaši prijetnji smrću.

Bozdag: Erdogan nije neko ko se boji prijetnji smrću

Zamjenik premijera Turske Bekir Bozdag, komentarišući dojave o mogućem atentatu na predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erogana na Balkanu, izjavio je da turski predsjednik nije osoba koja se boji prijetnji smrću.

Bozdag se, nakon što se pojavila informacija o mogućem atentatu, oglasio na društvenoj mreži Twitter navodeći da je Erdogan predsjednik Turske, vođa turske nacije, čuvar pravde, hrabar glas potlačenih, onaj koji voli narod, zastavu, domovinu i državu.

Kazao je da znaju da postoje krugovi koji žele uništiti turskog predsjednika Erdogana. Bozdag je podsjetio da je predsjednik Turske do danas prevazišao mnoge prijetnje i prepreke i pokvario mnoge zamke i igre.

I tako će, kako je kazao, i nastaviti.

“Dojava atentata na našeg predsjednika nije ništa novo, stalno postoje”, rekao je Bozdag.

Prema njegovim riječima, Recep Tayyip Erdogan nije lider koji će se predomisliti zbog prijetnji ili straha od smrti. On će, naglasio je Bozdag, nastaviti svoj put.

Niko, istakao je Bozdag, neće zaustaviti ovaj put.

anadolia

Mladi prnjavorski harmonikaš dobitnik još jedne prestižne muzičke nagrade

Previous article

VEČERNJE NOVOSTI IZ PRNJAVORA: Otpisani ne daju kormilo Zemunu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan