BalkanNovosti

Ambasada SAD: Razočarani smo Prištinom

0

Američka ambasada u Prištini izrazila je razočaranje zbog novog izvještaja Komisije za demarkaciju, dostavljenog skupštinskom odboru za evropske integracije.

“Njene tvrdnje su neosnovane, dovode do zablude, i pogrešne su”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ambasade SAD.

Dodaje se da postojeći sporazum odražava tačan proces utvrđivanja granice, koji su potvrdili brojni međunarodno priznati stručnjaci.

“Stejt department je 2015. godine potvrdio da je prvobitni sporazum tačno odražavao granicu koja je postojala od 1974. godine između Kosova i Crne Gore. Od tada se nisu pojavile nikakve činjenice koje bi dovele tu odluku u pitanje. Dovođenje u pitanje sporazuma i odugovlačenje procesa ratifikacije, ugrožava odnose Kosova sa susjedima i EU, i ostavlja Kosovo i njene građane izolovanim”, navodi se u saopštenju.

Ambasada SAD poručuje da je vrijeme da kosovske institucije rade kako bi unaprijedile interese građana Kosova po ovom pitanju.

“Pozivamo kosovske političare da gledaju dalje od svojih ličnih partijskih interesa i politika i da se usredsrede na potrebe svojih građana ratifikovanjem postojećeg sporazuma što je prije moguće”, zaključuje se u saopštenju Ambasade SAD.

nezavisne

Osveta bivše ljubavnice: Svezala mu ženu i kćerku pa opljačkala kuću

Previous article

Mijailović: Drugi klubovi žele loše Partizanu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan