Ambasada SAD: Oni koji slave Dan RS moraju odgovarati

od redakcija 0

Nepoštivanje odluke Ustavnog suda BiH predstavlja kršenje vladavine prava, a oni koji to čine, moraju za to odgovarati.

To su za “Dnevni avaz” rekli iz Kancelarije za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH, a povodom današnje proslave Dana RS 9. januara u Banjaluci.

Iz Ambasade su Poručili su da se “ovdje se ne radi o praznicima, nego o vladavini prava”.

“Sjedinjene Američke Države podržavaju postojanje i status Republike Srpske i Federacije BiH u okviru suverene Bosne i Hercegovine, kao što je i garantovano Dejtonskim mirovnim sporazumom”, stav je Kancelarije za odnose s javnošću Ambasade SAD.

Naglasili su da je “neodgovorno stavljati Oružane snage BiH u središte ove rasprave”.

“Ujedinjenje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) u 2005. godini predstavlja jednu od najvažnijih i najuspješnijih reformi koje je BiH poduzela nakon Dejtona i dokaz je što ljudi u BiH mogu ostvariti kada rade zajedno. Pozivamo sve strane da demonstriraju odgovorno vođstvo, suzdrže se od zaoštrene retorike i poštuju lanac zapovijedanja u OSBiH”, kazali su u Ambasadi SAD u Sarajevu.

(Mondo)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>