Novosti

Amar Jašarspahić školuje sina poginulog rudara!

0

Amara Gileta Jašarspahića duboko je pogodila tragedija koja se desila u rudniku mrkog uglja u Zenici, u kojem je poginulo pet rudara, a 29 ih je povrijeđeno. Naime, budući da je on sin rudara, a poginuli Hajrudin Bradarac je za sobom ostavio ženu, sina koji je tek pošao …

amar-gile

…  u školu i bebu, Amar je odlučio da školuje dijete.

– Pomagaću dok god budem mogao. Zaista me je pogodila ova tragedija jer sam i ja dijete rudara. Znam kako je to kad očekuješ da se vrati neko ko siđe u jamu na 500 metara ispod zemlje, a zapravo ne znaš da li ćeš ga dočekati život i zdravog. Čekao sam dan da počnem da radim jer sam znao da tad moj otac više neće ići u rudnik – priča Gile i dodaje:

– To dijete nije svog oca dočekalo živog. Iza Hajrudina je ostala i beba od nekoliko mjeseci. Biću uz ovog dječaka jer vjerujem da će, ukoliko završi školu, sutra moći da dobije dobar posao. Ne želim da i njega njegova majka i njegovo dijete čekaju u strahu. Zasad ću mu finansirati osmogodišnje školovanje, kupovaću mu knjige i odjeću, i davaću novac njegovoj porodici koliko budem mogao. Zarađujem više nego dovoljno i mislim da najmanje što mogu da učinim jeste da pomognem onima kojima je pomoć potrebna – rekao je Gile za Kurir.

On napominje da će dati sve od sebe da mališana izvede na pravi put.

Fena

Nijemci zarađuju 21 milijardu eura otkad su legalizovali prostituciju! (VIDEO)

Previous article

Ona je vlasnica najljepše zadnjice u Brazilu (FOTO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti