ALBANAC IZGAZIO ZASTAVU SRBIJE: Usred bijela dana ispred ambasade Francuske (FOTO)

Jedan Albanac izgazio je zastavu Srbije ispred zgrade Ambasade Francuske u Tirani, u znak protesta zbog hapšenja Ramuša Haradinaja. 

Albanac gazi zastavu Srbije

Foto: BalkanWeb/Printscreen

Prema izveštaju objavljenom na portalu BalkanVeb, mladić identifikovan kao Ljeonard Dedaj izgazio je zastavu Srbije u znak protesta zbog hapšenja bivšeg komandanta OVK, držeći franusku zastavu na kojoj je bilo ispisano “Je suis Haradinaj” ( Ja sam Haradinaj).

zastava srbije

Foto: Profimedia

Događaj se zbio u četvrtak, a u izveštaju nije navedeno da li je policija intervenisala. Haradinaj je uhapšen u sredu na međunarodnom aerodromu Bazel-Mulhaus, u francuskom delu, po poternici Interpola.

Beograd izrazio protest zbog gazenja srpske zastave u Tirani. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije izrazilo je danas protest zbog gaženja državne zastave Republike Srbije ispred zgrade Ambasade Francuske u Tirani.

Zgrada Vlade Srbije

Foto: Profimedia

Usmeni protest saopšten je privremenom otpravniku poslova Albanije u Beogradu Dželjalju Fejzi sa zahtevom da albanske vlasti nadju počinioca, koji je identifkovan, kazne ga u skladu s albanskim zakonima i da zvanični Beograd obaveste o ishodu postupka.

Privremeni otpravnik poslova Ambasade Albanije je izrazio žaljenje zbog pomenutog incidenta i rekao da će reakcija Srbije odmah biti preneta Ministarstvu inostranih poslova Albanije.

Izvor:Tanjug