NovostiSvijet

ALBANAC IZGAZIO ZASTAVU SRBIJE: Usred bijela dana ispred ambasade Francuske (FOTO)

0

Jedan Albanac izgazio je zastavu Srbije ispred zgrade Ambasade Francuske u Tirani, u znak protesta zbog hapšenja Ramuša Haradinaja. 

Albanac gazi zastavu Srbije

Foto: BalkanWeb/Printscreen

Prema izveštaju objavljenom na portalu BalkanVeb, mladić identifikovan kao Ljeonard Dedaj izgazio je zastavu Srbije u znak protesta zbog hapšenja bivšeg komandanta OVK, držeći franusku zastavu na kojoj je bilo ispisano “Je suis Haradinaj” ( Ja sam Haradinaj).

zastava srbije

Foto: Profimedia

Događaj se zbio u četvrtak, a u izveštaju nije navedeno da li je policija intervenisala. Haradinaj je uhapšen u sredu na međunarodnom aerodromu Bazel-Mulhaus, u francuskom delu, po poternici Interpola.

Beograd izrazio protest zbog gazenja srpske zastave u Tirani. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije izrazilo je danas protest zbog gaženja državne zastave Republike Srbije ispred zgrade Ambasade Francuske u Tirani.

Zgrada Vlade Srbije

Foto: Profimedia

Usmeni protest saopšten je privremenom otpravniku poslova Albanije u Beogradu Dželjalju Fejzi sa zahtevom da albanske vlasti nadju počinioca, koji je identifkovan, kazne ga u skladu s albanskim zakonima i da zvanični Beograd obaveste o ishodu postupka.

Privremeni otpravnik poslova Ambasade Albanije je izrazio žaljenje zbog pomenutog incidenta i rekao da će reakcija Srbije odmah biti preneta Ministarstvu inostranih poslova Albanije.

Izvor:Tanjug

NEVIĐEN PRIZOR U SRBIJI: Ovih 14 ljudi bukvalno pomjera automobile na snijegu (VIDEO)

Previous article

Kada pročitate ovaj tekst, više nikada nećete vaditi telefon iz džepa kad je napolju minus (FOTO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti