Akcije “List dva” i “Box”: Poznata imena osumnjičenih

Na više od 30 lokacija u BiH vrše se pretresi, izuzimanje dokumentacije i opreme, te oduzimanje duvana koji se nezakonito prodavao na tržištu BiH, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH.

sipa

U toku dana očekuje se, kako saznaje ATV, privođenje 17 lica na obavještajne razgovore, za koje su u ranijem periodu prikupljani dokazi da se bave nezakonitim prometom duvana u BiH.

U aktivnostima na lokacijama koja uključuju Orašje, Bijeljinu, Gradačac, Brčko, Banjaluku, Sanski Most, Mostar, Grude i Posušje, učestvuje oko 100 službenika UIO BiH, u saradnji sa službenicima Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH.

Zajedničke akcije kodnih naziva “List dva” i “Box” pokrenute su jutros u cilju suzbijanja nelegalnog prometa duvana u BiH.

U toku prošle godine službenici UIO i Sipe proveli su akcije kodnog naziva “List” i “List jedan” kada je ukupno oduzeto oko 48 tona rezanog i duvana u listu i nekoliko mašina za rezanje duvana koji se nezakonito prodavao u BiH.

Kako ATV saznaje, predmet obrade su Marinko Radanović, Betti Radanović, Sven Radanović, Danijel Avramović, Tanja Avramović, Marko Andrić, Milenko Kojić, Marko Kojić, Danijel Propratin, Branislav Ignjić, Marta Tešić, Vojislav Tešić, Stana Ganilović, Redžep Omerović, Ruža Skenderović, Perica Ninčić i Ekrem Zelkanović.

srna/atv