Akcija “Ruben”: Uhapšeno šest lica zbog trgovine drogom

Na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva uhapšeno je šest lica zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

??????????????????????????????????????????????????????????

U akciju, koju je proveo MUP Kantona Sarajevo, uhapšena su lica čiji su inicijali R.S. /28/, P.A. /46/, A.H. /33/ i S.R. /38/ svi iz Sarajeva i A.S. /18/ i K.M. /33/ nastanjeni u Istočnom Sarajevu.

Akcija kodnog naziva “Ruben” provedena je nakon višemjesečnih operativno-taktičkih radnji pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo saopšteno je da je policija juče na području Istočne Ilidže izvršila pretres stana i pomoćnih objekata koje koristi K.M. te pretres stana i drugih prostorija koje koristi A.S. i oduzeli dva PVC paketića sa sadržajem suve zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedan “džoint”, te nekoliko mobilnih telefona.

Navedeni predmeti koji mogu poslužitio kao dokaz u krivičnom postupku, predati su policijskim službenicima MUP Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Na osnovu sudskih naredbi, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su pretrese stanova i drugih objekata koje koriste navedena lica na području opštine Novi Grad Sarajevo, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 150 grama materije koja asocira na opojnu drogu heroin upakovane u više PVC paketića namijenjenih za dalju prodaju, pribor za prepakivanje opojne droge i drugi predmeti, koji će se koristiti u krivičnom postupku.

Nakon završene kriminalističke obrade, sva šestorica uhapšenih će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predati u nadležnost tužiocu Kantonalng tužilaštva u Sarajevu.

Srna