NovostiRS/BiH

Akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje od 9. do 11. decembra 2016. godine akciju „Pojačane kontrole učesnika saobraćaja sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i kontrolu prisustva alkohola u organizmu“ širom Republike Srpske.

policija-stop-696x464

Fokus kontrola policijskih službenika biće kontrola brzine kretanja vozila, s obzirom da je u prvih 11 mjeseci ove godine neprilagođena i nepropisna brzina kretanja vozila bila uzrok nastanka saobraćajnih nezgoda u 2.178 slučaja.

Istovremeno, policijski službenici će vršiti i kontrole utvrđivanja prisustva alkohola u organizumu. Zbog vožnje pod uticajem alkohola u istom periodu u Srpskoj je iz saobraćaja isključeno 15.369 vozača, a 228 zbog vožnje pod uticajem opojnih droga ili drugih opojnih sredstava ili lijekova.

U prvih 11 mjeseci ove godine na području Republike Srpske evidentirano je 8.924 saobraćajnih nezgoda u kojima je smrtno stradalo 118 lica, teške tjelesne povrede zadobilo je 645 lica, a lake 2.658 lica.

Ministarstvo unutršnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se ponašaju odgovorno u saobraćaju, poštujući propise, te tako zaštite svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Izvor: srpskacafe

Voz iskočio iz šina, uništeno 120 novih BMW automobila (VIDEO)

Previous article

DOM ZDRAVLJA BANJALUKA: Pacijenti sami morali da kupuju epruvete za krv

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti