NovostiRS/BiH

Akcija “Dizel”: Blokirane 32 lokacije, privedeni osumnjičeni za krađu nafte

0

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske provodi operativnu akciju kodnog naziva “Dizel”, u okviru koje je izvršena blokada cijele opštine Gacko, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću u MUP Republike Srpske Mirna Miljanović.

“Akcija se sprovodi po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo organizovani kriminalitet u vezi sa krivičnim djelom teška krađa”, naglasila je Miljanovićeva.

Ona je dodala da su u toku pretresi na 32 lokacije na području opštine Gacko. Na području Gacka jutros je oduzeta određena količina nafte, a na razgovor je privedeno tridesetak lica koji se dovode u vezi sa krađom ovog goriva sa Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ Gacko, javlja dopisnik Srne. Prema nezvaničnim saznanjima, pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet izvršili su blokadu na 30 lokacija u gradu na kojima se vrši pretres.

Tokom ove godine policija je oduzela više od 5.000 litara nafte ukradenih iz radnih mašina RiTE Gacko. Prije pet godina devet radnika RiTE je ostalo bez posla nakon što su uhvaćeni u krađi nafte iz tog preduzeća, ali je nakon suđenja presuda donesena u njihovu korist.

srna

Pao 107 puta na vozačkom ispitu!

Previous article

Moskva: Evakuacija sa željezničke stanice zbog bombe

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti