Akcija AMS RS: Sa pijanim naočarima za volan, pa na led

Testiranje refleksa i sposobnosti vožnje po snijegu i ledu, sa ili bez naočara koje simuliraju pijanstvo, vozači su juče imali priliku da iskuse na Autodromu u Zalužanima.

Da je ovo iskustvo značajno potvrdio je i jedan od vozača iz Banjaluke, Dejan Vuković koji je testirao svoje sposobnosti.

Ovo je posebno značajno mlađim vozačima jer nemaju puno iskustva u ovakvim uslovima. Uspio sam voziti sa naočarima koje simuliraju 0,8 promila alkohola, dok sa onima od 1,5 promila nisam ništa vidio – rekao je Vuković.

U Auto-moto savezu i Sportskom auto-moto savezu RS pozivaju vozače da koristeći svoje automobile iskoriste preventivnu aktivnost “Vozači, probajte vožnju na snijegu” kako bi se pripremili za ekstremne uslove.

Vozači mogu da vide kako moraju brzo da odreaguju kada nepripremljeni naiđu na klizav put, a to može sačuvati živote – rekao je generalni sekretar AMS RS Rajko Babić.

Svi koji žele da ispitaju svoje vozačke vještine mogu to da učine do kraja sedmice u Zalužanima od 10 do 14 časova, piše Glas Srpske.

Izvor: Glas Srpske

Ad

You might also like

Komentariši