PROROČANSTVO ĐINĐIĆA KOJE JE ZAPALILO SRBIJU! Zoran je PREDVIDIO kada će Srbi i Albanci živeti ZAJEDNO na Kosovu

Ove riječi ubijenog srpskog premijera dugo su bile zabranjene u Srbiji, a evo šta je Zoran Đinđić rekao kada će Srbi i Albanci na Kosovu živjeti mirno i zajedno

Zoran-Djindjic-pogrom-620x350

Srbi su skloni podjelama, one najbolje uspjevaju na ovom tlu Balkana, te se tako dijele na partizane i četnike, Zvezdu i Partizan, komuniste i monarhiste, ali i na Đinđićevce i Miloševićevce. Koliko je jak rivalitet bio između Slobodana Miloševića, lidera SPS i prvog čoveka Demokratske stranke Zorana Đinđića, najbolje se može vidjeti u riječima prvog demokratskog premijera Srbije koje je rekao Slavoju Žižeku, najpoznatijem slovenskom intelektualacu i jednom od globalno najznačajnijih mislilaca našeg vremena. Ipak u njemu je tadašnji lider DS-a izrekao i jedno proročanstvo – KADA ĆE SRBI I ALBANCI ŽIVJETI ZAJEDNO I U MIRU NA KOSOVU!

Prenosimo vam deo razgovora Đinđića i Žižeka za koji malo ko u Srbiji zna, jer su prema riječima mnogih demokratskih političara ove reči bile zabranjene u Srbiji zbog “vrijeđanja Miloševića i njegovog režima”.

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

Na pitanje Žižeka da li vjeruje da će Srbi i Albanci moći živeti zajedno u miru i kada? Đinđić odgovara:

– Ne, to će trajati puno, puno duže. Kao prvo, biće teško garantovati i minimalni okvir za svakodnevni zajednički život. Sigurno je da će narodi ove regije moći izaći jedni s drugima na kraj ako imaju zajednički cilj. A to može biti samo približavanje Evropi.

– Mislim, u balkanskim zemljama moramo se ponašati kao u fudbalskoj reprezentaciji. Na kraju, ni u velikim timovima igrači se ne vole, ponekad se čak i mrze, ali igraju zajedno i pokušavaju zajedno pobjediti. Ako prepoznamo da svoje ciljeve možemo postići samo preko međusobne saradnje u regionu, a onda ćemo se u budućnosti moći ophoditi jedni s drugima miroljubivo čak i iz čistog egoizma.

(Telegraf.rs)