SABLASNO OTKRIĆE NA GOOGLE MAPSU: Zumirajte fotku i slediće vam se krv u žilama (FOTO)

od prnjavorski 0

Na jednoj fotografiji jezera Harijet na servisu Google Earth video se čitav putnički avion na njegovom dnu, a iako je misterija rešena, teoretičari zavera još uvek nisu uvereni da je to prava istina

Harijet-03-620x350

Nakon što su korisnici Google Eartha pronašli fotografiju jezera Harijet u Americi na čijem dnu se video avion, odmah su krenule brojne teorije zavere. Međutim, istina je ipak isplivala na videlo.

Na fotografijama se video veliki putnički avion sa dva motora, a koji je na opšte iznenađenje u jednom komadu.

Tehničari iz Google-a su analizirali fotografije nakon brojnih prijava građana i utvrdili da je u pitanju “tehnički kvar”, zapravo putnički avion je uleteo u kadar kada su sateliti snimali teren.

Printksin: Youtube/GeoBeats News

Printksin: Youtube/GeoBeats News

Ukratko, svaki satelitski snimak koji vidite na našim mapama je zapravo kompilacija nekoliko snimaka. Objekti koji se brzo pomeraju, kao što su avioni, često upadnu u jednu od fotografija, a koje se potom iskoriste za prikaz određene oblasti. Kada se to dogodi obrisi tih objekata mogu da se vide na objavljenim mapama – rekla je Suzan Kadreča, potparol “Google maps”-a.

Printksin: Youtube/Francis Sothy

Printksin: Youtube/Francis Sothy

Međutim, ovo objašnjenje nije razuverilo pristalice teorija zavere, koji veruju da se ispod jezera nalazi veliki aerodrom koji će u slučaju rata biti otkriven i aktiviran.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>