Pjevali Radončiću: “Dobro doš’o predsjedniče” VIDEO

Članovi i simpatizeri Saveza za bolju budućnost (SBB) okupili su se juče u Avaz Twist Toweru kako bi proslavili određivanje mjera zabrane bivšem ministru sigurnosti BiH i predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću.

radoncic-pjesma1

Radončića su uz pjesmu dočekali i SBB-ovi ministri u Vladi Federacije BiH, kao i visoki funkcioneri ove stranke u organima zakonodavne vlasti.

Ovom prigodom okupljeni su svom predsjedniku otpjevali i legendarnu pjesmu iz filma “Gori vatra” koja glasi: “Iznad Tešnja zora sviće, dobro doš’o predsjedniče. Iznad Tešnja sunce sija, radujem se tebi i ja”. Vidno zadovoljni skandirali su: “Fahro!”.

Podsjećamo, Sud Bosne i Hercegovine juče je ukinuo pritvor Fahrudinu Radončiću i odredio mu mjere zabrane koje se odnose na zabranu napuštanja adrese boravišta (uz obavezu ovlaštenih službenih osoba da kontrolišu poštivanje ove mjere dva-tri puta dnevno te uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine). Radončić je dobio i zabranu sastajanja sa svim svjedocima koji su već saslušani, kao i približavanje tim svjedocima na udaljenosti manjoj od 100 metara te zabranu međusobnog kontaktiranja i sastajanja sa suoptuženim u ovom krivičnom predmetu te zabranu kontaktiranja sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija na okolnosti koje se tiču ovog krivičnog postupka.

 klix