BiH: Stravična saobraćajna nesreća – troje poginulih

od prnjavorski 0

Sinoć oko 23 sata u mjestu Goliješnica između Žepča i Maglaja na magistralnom putu M-17 dogodila se saobraćajna nesreća gdje su tri osobe smrtno stradale.

sudar

U nesreći su učestvovala dva automobila i to Mercedes i Land Cruiser, austrijskih registarskih oznaka. U dežurnom Operativnom centru MUP-a ZDK za Klix.ba je potvrđeno da su smrtno stradale osobe iz Žepča, dok su povrijeđeni porijeklom iz Goražda, ali su bili u automobilu austrijskih registarskih oznaka.

“Nažalost, zbog jačine udara automobila tri osobe su smrtno stradale, dok su tri teže povrijeđene, među kojima je i jedna maloljetna osoba. Saobraćaj je na dionici gdje se nesreća dogodila bio obustavljen do u periodu od 23 do 5 sati”, istakli su iz MUP-a ZDK.

Stradale su osobe inicijala H.O. (1997) A.M. (1997) I M.N. (1996) godište. Povrijeđene osobe nisu životno ugrožene.

Nezvanično, vozila su se direktno sudarila zbog preticanja, a zbog jačine udara intervenisali su i pripadnici vatrogasne jedinice koji su rezali olupine smrskanih vozila kako bi izvukli povrijeđene.

Među prvima u pomoć povrijeđenima su pritekli košarkaši KK Gradina iz Tešnja, koji su se vraćali sa utakmice, ali i ostali građani koji su se našli na mjestu nesreće.

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a ZDK, kojim je rukovodio dežurni kantonalni tužilac.

 klix

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>