Sarajevo: Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman izašli iz pritvora (VIDEO)

Bilsena Šahman i sekretar Ministarstva sigurnosti BiH Bakir Dautbašić, uhapšeni u akciji Lutka 2, pušteni su na slobodu uz mjere zabrane. Dautbašić je u večernjim satima pušten iz pritvorske jedinice u Sarajevu.

20160205200153_352150

Sud Bosne i Hercegovine je Šahman i Dautbašiću 13. januara odredio jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su tokom decembra prošle godine zastrašivanjem i obećanjem nedozvoljene koristi navodili na davanje lažnog iskaza svjedoka Azre Sarić u krivičnom postupku koji vode Tužilaštvo BiH i Osnovni sud u Prištini protiv Nasera Keljmendija i drugih zbog organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom ubistvo.

Bakir Dautbašić, sekretar Ministarstva sigurnosti i kandidat za ministra za saobraćaj i komunikacije BiH i njegova partnerica Bilsena Šahman uhapšeni su 11. januara.

U okviru iste akcije kasnije je uhapšen i Fahrudin Radončić kojem je također određen jednomjesečni pritvor i protiv kojeg je danas Tužialštvo BiH, zajedno sa Šahman, Dautbašićem i Zijadom Hadžijahićem, podiglo optužnicu.

( N1)