Sarajevo: Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman izašli iz pritvora (VIDEO)

od prnjavorski 0

Bilsena Šahman i sekretar Ministarstva sigurnosti BiH Bakir Dautbašić, uhapšeni u akciji Lutka 2, pušteni su na slobodu uz mjere zabrane. Dautbašić je u večernjim satima pušten iz pritvorske jedinice u Sarajevu.

20160205200153_352150

Sud Bosne i Hercegovine je Šahman i Dautbašiću 13. januara odredio jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su tokom decembra prošle godine zastrašivanjem i obećanjem nedozvoljene koristi navodili na davanje lažnog iskaza svjedoka Azre Sarić u krivičnom postupku koji vode Tužilaštvo BiH i Osnovni sud u Prištini protiv Nasera Keljmendija i drugih zbog organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom ubistvo.

Bakir Dautbašić, sekretar Ministarstva sigurnosti i kandidat za ministra za saobraćaj i komunikacije BiH i njegova partnerica Bilsena Šahman uhapšeni su 11. januara.

U okviru iste akcije kasnije je uhapšen i Fahrudin Radončić kojem je također određen jednomjesečni pritvor i protiv kojeg je danas Tužialštvo BiH, zajedno sa Šahman, Dautbašićem i Zijadom Hadžijahićem, podiglo optužnicu.

( N1)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>