2 godine sadio cvijeće da bi ga njegova slijepa supruga namirisala

od prnjavorski 0

U nevjerovatno romantičnom postupku, stariji Japanac je zasadio nekoliko hiljada cvjetova za svoju voljenu ženu, da bi izmamio osmijeh na njenom licu.

Gospodin i gospođa Kuroki su bili u braku 30 godina. Nedugo poslije godišnjice, doktori su joj dijagnostifikovali dijabetes. Nedelju dana kasnije, zbog komplikacija nastalih zbog bolesti, gospođa je izgubila vid.

Nakon toga, pala je u veliku depresiju i nije više željela da napušta kuću. U potpunosti se zatvorila. Njen muž je pokušao to promijeni, i da ponovo vrati osmijeh na njeno lice.

Sadio je dok ih nije bilo nekoliko hiljada, i potrošio dvije godine života radeći u vrtu, u rodnom gradu Shintomi. Na kraju je zasadio preko 7000 cvjetova.

Izabrao je ovo malo ljubičasto cvijeće zbog njihovog mirisa. Kako je rekao, podsjetilo ga je da ljepota nije uvijek u onom što vidiš.

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>