PrenosimoPrnjavorVijesti

PRNJAVOR: Tubak puni baterije u zavičaju

0

Mjesecima je Dragan Tubak (na slici sa reporterom našeg portala) strpljivo čekao završetak takmičarske sezone u Gruziji,da bi ljetni odmor proveo u rodnom kraju,Donjim Vijačanima.Na porodičnom ognjištu u ovom pitomom prnjavorskom selu,na granici sa čelinačkom opštinom,sa roditeljima,sestrom,suprugom i sinčićem Lazarom,proslavio je titulu pobjednika nacionalnog Kupa Gruzije ,sa ekipom Batumija.

-Bilo je zaista naporno,ali smo uspjeli ostvariti dobar plasman u Prvoj ligi. Još više postigli smo trijumfom u Kupu,čime smo se odužili za podršku naših vjernih i mnogobrojnih navijača,kaže 30.ogodišnjak ,koji u miru i tišini vijačanskog kraja ponekad sabira i petnaestak godina duge košarkaške uspomene.

Prve košarkaške korake napravio je u ekipi Ukrine iz Čelinca,odakle se preselio u redove banjalučkog Borca.Posebno se sjeća trenera Derajića i Mićića.Najduže,čak šest godiona, zadržao se u ekipi FMP-a,s kojim je osvojio Kup Srbije i doprinio da se klub iz beogradskog predgrađa plasira u tadašnji Kup Radivoja Koraća.

-Imao sam i dvogodišnje iskustvo u Borcu iz Čačka,nakon čega na red dolazi ono pravo inostranstvo.Igrao sam u dva belgijska prvoligaška kluba,potom sam u Maroku takođe promijenio dresove dvije ekipe,proveo sam izvjesno vrijeme u Makedoniji,pa je na red došla Gruzija.Upoznao sam kulturu i tradiciju mnogih naroda,ali su me Gruzijci posebno impresionirali,vraća se u prošlost ovaj Vijačanac.

Gdje god se pojavi, Tubak privlači pažnju prolaznika zbog 217 cantimetara visine.Stekao je mnogo prijatelja i poznanika u Prnjavoru,a ono što upotpunjuje njegov profil je skromnost i stalna spremnost da razgovara o košarci,ali i da,na traženje drugara, prepričava brojne lijepe uspomene stečene u nekoliko država Evrope i Afrike.

Doduše,Draganu je u posljednjih dvadesetak mjeseci ostalo manje slobodnog vremena,jer pomaže supruzi Milani oko njihovog nestašnog sinčića Lazara.

-Mnogo toga lijepog sam vidio i doživio po svijetu,ali mi je najljepše u rodnom selu.Ovdje,u Donjim Vijačanima,kao istinskoj vazdušnoj banji, na pravi način punim baterije i čekam završetak razgovora oko prelaska u drugu ekipu.U blizini rodne kuće je i poznatui manastir Stuplje,čije postojanje takođe donosi maksimalnu staloženost,koja je neophodna zbog svih stresnih situacija kakve me ,kao i moje drugare,neizbježno stižu na utakmicama,kaže najbolji prnjavorski košarkaš svih vremena.

Tubak redovno prati i događanja u ligama bivše države,osvrne se na ostvarenja OKK Prnjavor i priželjkuje da ovaj grad konačno dobije standardnog košarkaškog prvoligaša.

prnjavorlive.info

PRNJAVOR: Kupalište Kajinović mlin-Štrpci- Akcija uređenja kupališta /foto/

Previous article

Rekorder iz Banjaluke: Trgovac prošle godine zaradio skoro sedam miliona maraka

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prenosimo