Руски пилоти приземљили Боинг у пламену са 355 путника

od prnjavorski 0

15 минута послије полијетања Боинга-777, који је са аеродрома Пунта-Кана у Доминиканској Републици летио за Москву, на висини од 6 хиљада метара запалио се један од мотора.
big
Капетан авиона Константин Парикожа и копилот Дмитриј Алкејев приземљили су запаљен авион. Захваљујући њима нико од  355 путника и чланова посаде није повријеђен, пише „Комсомольская правда”.

10. фебруара 15 минута послије полијетања Боинга-777, који је са аеродрома Пунта-Кана у Доминиканској Републици летио за Москву, на висини од 6 хиљада метара запалио се један од мотора. Путници су осјетили ударац од експлозије у мотору и видјели пламен који је избијао из лијевог мотора. Унутрашњост авиона се испунила димом. Пилоти су донијели одлуку да врате авион на аеродром Пунта-Кана.

Посада је успјела да угаси пожар и да смири панику. Капетан Константин Парикожа је искључио неисправни мотор и послао је стјуардесу да смири путнике. Копилот је избацио дио авио-горива како би олакшао авион.

Током ванредног слијетања на аеродром Пунта-Кана запалио се стајни трап. Авион је стигао до краја писте и ватрогасци су угасили пожар. Путници су евакуисани помоћу тобогана на надувавање.

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>