Руски пилоти приземљили Боинг у пламену са 355 путника

15 минута послије полијетања Боинга-777, који је са аеродрома Пунта-Кана у Доминиканској Републици летио за Москву, на висини од 6 хиљада метара запалио се један од мотора.
big
Капетан авиона Константин Парикожа и копилот Дмитриј Алкејев приземљили су запаљен авион. Захваљујући њима нико од  355 путника и чланова посаде није повријеђен, пише „Комсомольская правда”.

10. фебруара 15 минута послије полијетања Боинга-777, који је са аеродрома Пунта-Кана у Доминиканској Републици летио за Москву, на висини од 6 хиљада метара запалио се један од мотора. Путници су осјетили ударац од експлозије у мотору и видјели пламен који је избијао из лијевог мотора. Унутрашњост авиона се испунила димом. Пилоти су донијели одлуку да врате авион на аеродром Пунта-Кана.

Посада је успјела да угаси пожар и да смири панику. Капетан Константин Парикожа је искључио неисправни мотор и послао је стјуардесу да смири путнике. Копилот је избацио дио авио-горива како би олакшао авион.

Током ванредног слијетања на аеродром Пунта-Кана запалио се стајни трап. Авион је стигао до краја писте и ватрогасци су угасили пожар. Путници су евакуисани помоћу тобогана на надувавање.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=33&v=f8i8Rj29Yzs